Als je van plan bent om een verbouwing te doen, of je bent zelfs al begonnen met verbouwen, dan ga je te maken krijgen met heel veel afval. En dat afval moet allemaal op een georganiseerde manier ergens heen gaan. Er zijn voor dit doeleinde veel afvalbedrijven die voor containers en het ophalen van je afval kunnen zorgen. Bijvoorbeeld afval.nl, waar je op elke plek in het land beroep op kunt doen. Dat is een ervaren containerleverancier. Daar komen bepaalde voordelen bij kijken, zoals de eerste vier weken een afvalcontainer huurvrij. Een ander voordeel is dat er containers geleverd worden voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Het handige aan zo’n container huren is dat er tijdens jouw verbouwing altijd een container voor je afval vlakbij staat. Zodra je klaar bent met verbouwen, zeg je de huur weer op, en dan heb je direct al je afval al verwijderd. 

Afmeting

De afmeting van de containers verschilt en zal afgestemd worden op jouw wensen en benodigdheden. Er zit in het assortiment altijd wel een puincontainer die geschikt is voor jou. De volgende maten zijn in ieder geval beschikbaar: drie kubieke meter, zes kubieke meter, en tien kubieke meter. Dit zijn de standaard afmetingen die het meest gebruikt worden, zowel door particulieren als door bedrijven.

Plaatsing

Als je een container gevonden hebt die past bij wat je zoekt, moet die container ook nog ergens terecht komen. Het afvalbedrijf stuurt een chauffeur met de container mee die hem naar je toe gaat brengen. De chauffeur plaatst de container op een veilige en praktische plek. Je kan ook zelf aangeven of je aanwezig wil zijn bij het plaatsen van de container. Dit is echter niet verplicht. Kies je ervoor om aanwezig te zijn, dan word je een kwartiertje van tevoren gebeld door de chauffeur. 

Rekening houden met 

Voordat je zomaar een container huurt, moet je wel al weten wat voor soort afval je gaat produceren. Niet alles mag natuurlijk zomaar bij elkaar terecht komen. Het is in Nederland verplicht om afval gescheiden aan te leveren. Daarom is het verstandig om eerst het overzicht met alle afvalsoorten te raadplegen. De kosten verschillen ook per soort afvalcontainer, check dit echt goed. En zorg dat je daadwerkelijk je afval goed scheidt, anders kan het niet duurzaam verwerkt worden door het afvalbedrijf. En afvalbedrijven willen graag samen werken aan een gezond milieu. Wat bijvoorbeeld echt niet in een puincontainer mag is asbesthoudende onderdelen en dakafval met teerresten. Ook mag je de container niet verder vullen dan 20cm boven de rand.