Heb je wat extra geld nodig en wil je een persoonlijke lening afsluiten, maar weet je niet zeker of dat kan met betrekking tot een BKR check? In dit artikel lees je alles over of je een lening met spoed kunt afsluiten zonder BKR check. Ook kom je te weten wanneer een zo’n check wordt uitgevoerd. Lees dus snel verder.

 

Hoe zit het met zo’n BKR check?

Voor elke lening die hoger is dan 250 euro is een bank of geldverstrekker verplicht om een BKR check te doen. Als je het besluit maakt om zo’n soort lening af te sluiten kom je automatisch in het BKR register. In eerste instantie word je in het BKR register aangemerkt als een positieve registratie. Dit gaat natuurlijk veranderen als je niet netjes op tijd terugbetaalt. Na twee keer niet terugbetalen van je lening word je aangemerkt als negatieve registratie. Een BKR registratie hoeft dus niet iets slechts te betekenen en kan juist in je voordeel werken. De bank of andere geldverstrekker kan zo zien dat je vorige leningen netjes hebt terugbetaald en dat je een betrouwbare persoon bent om geld uit te lenen.

 

Geld lenen met spoed?

Het is mogelijk om een spoedlening zonder bkr te maken. Alleen komen daar wel een aantal zaken bij kijken. Je moet rekening houden met 3 punten. Dat is namelijk de hoogte van de lening, de looptijd van de lening en de rente die je over de lening betaalt. Ten eerste kan je een spoed lening aanvragen zonder BKR check van een aantal duizend euro’s. Een lening tot 2500 euro wordt minilening genoemd. Ten tweede, de looptijd van de lening. Hierbij geldt hoe korter de looptijd van de lening, hoe minder rente je betaalt. 

 

Niet iedereen is in een positie om leningen binnen bijvoorbeeld 30 dagen terug te betalen, dus het is ook goed mogelijk om het binnen een paar maanden te doen. De rente is dan wel hoger. En ten slotte de rente die je betaalt over de lening. De term is algemeen bekend: “geld lenen kost geld”. En dat gebeurt met de rente die je over je spoed lening moet terugbetalen. Dat geldt dus ook als je een lening wilt zonder BKR check. Nogmaals, hoe langer de looptijd, hoe meer rente je betaalt over het te lenen bedrag. Dus in principe heb je de kosten helemaal in eigen handen.