Mensen in Marokko gebruiken al eeuwenlang dit heilige goedje: arganolie. Deze voedzame olie wordt tegenwoordig gebruikt voor tal van cosmetische doeleinden. Arganolie is een van de essentiële ingrediënten in veel huidverzorgingsproducten die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn. De olie is ook zeer effectief als vochtinbrengende crème. In deze blog vertel ik je hoe je aragnolie kunt gebruiken, bijvoorbeeld tegen rimpels onder ogen. 

Koudgeperste arganolie

Koudgeperste arganolie heeft een lichte textuur. De olie trekt snel in, zonder dat het je poriën verstopt. Dat maakt het een heerlijk licht goedje voor op je huid. Je hebt daarnaast maar enkele druppels nodig voor een effectieve werking! 

Elastische huid

Veel mensen zijn extra voorzichtig wanneer het aankomt op producten rond de ogen aanbrengen. Ogen zijn immers erg gevoelig. En een verkeerd product brengt al snel schade aan. Maar arganolie kan veilig tegen rimpels onder ogen worden gebruik. Arganolie is namelijk rijk aan antioxidanten, vetzuren en vitamine E. Dat betekent dat arganolie niet alleen vochtinbrengende eigenschappen heeft, maar ook helpt met het vasthouden van vocht. De fijne lijntjes en rimpels rondom de ogen, die ontstaan als gevolg van ouderdom en stress, maken je huid minder elastisch. Maar arganolie verrijkt je huid en maakt het weer elastisch.

Geduld is een schone zaak

Regelmatig gebruik is daartoe wel raadzaam. Als je arganolie enkele weken gebruikt op gezwollen ogen, zullen de rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een valkuil voor veel mensen is dat ze stoppen met het gebruik van de olie als ze na drie-vier dagen geen resultaat zien. Het product heeft echter de tijd nodig zijn werk te doen, omdat je huid enigszins vertraagd de voedingsstoffen opneemt. De olie heeft geen bijwerkingen en kan daarom vrijuit worden gebruikt.

Verwijderen van make up

Arganolie wordt ook vaak gebruikt om make up te verwijderen. Was je handen voor gebruik goed, en druppel dan enkele druppels olie op je vingertoppen. Wrijf de olie uit op en rondom je ogen. Na twintig à dertig seconden zal je make-up direct loskomen. Je hoeft dus niet hard te wrijven en druk uit te oefenen op je oogkassen. Je hoeft simpelweg een beetje geduld te hebben en de make-up komt eenvoudig los.

Je huid eens extra in de watten leggen? Zodra alle olie door de huid is opgenomen, kun je het proces herhalen. Neem nog een paar druppels olie op je vingers en masseer dit in je huid voordat je gaat slapen. Op deze manier kan je huid gedurende je slaap alle voedingsstoffen opnemen. Binnen no time zul je er weer jonger uitzien en de rimpels verdwijnen.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en hebben we je enthousiast gemaakt om arganolie zelf ook eens uit te gaan proberen!