Bij een privé rekening denkt u niet na over transacties. Deze zijn immers gratis. Pas wanneer u een zakelijke rekening opent, betaalt u voor uw transacties. Banken maken immers meer kosten bij zakelijke klanten. Bovendien doen zakelijke klanten vaak meer transacties dan privé. Er zijn verschillende aanbieders voor zakelijke rekeningen, met onderling grote prijsverschillen. Via zzpdaily kunt u opties voor een zakelijke rekening vergelijken. Hier een korte samenvatting.

Goedkoopste optie

Als u minder dan 1180 transacties per jaar doet, is Knab de goedkoopste zakelijke rekening. Een zelfstandig ondernemer kent gemiddeld 160 transacties per jaar. Daarmee is Knab een voordelige optie, omdat er geen kosten voor transacties worden betaalt. U betaalt dan enkel voor vaste pakketkosten. Deze bedragen zes euro per maand. Na Knab is ASN bank het voordeligst. Per jaar betaalt u 78 euro, met een maximum aantal transacties van duizend. Nummer drie is SNS bank. Daar betaalt u jaarlijks 90 euro. Als u meer dan 1180 transacties per jaar maakt, is SNS de goedkoopste optie.

N26 zakelijk

Nieuw in Nederland is N26 Business. N26 is een Europese bank. Vandaag de dag is N26 in maar liefst zeventien Europese landen actief. Bij N26 is een zakelijke bankrekening helemaal gratis. Ook alle transacties zijn gratis. Hoe dat kan? U betaalt eenmalig een tientje voor een Mastercard en voor geldopnamen via een pinautomaat. U kunt maandelijks vijf transacties gratis doen, en daarna kost iedere transactie 2 euro. Bij het pinnen van contant geld in het buitenland betaalt u 1,7% koersopslag. Geld storten is niet mogelijk bij N26. De zakelijke rekening gaat pas echt geld kosten als u kiest voor de premium variant, het zogenaamde N26 Business You. Daar kunt u gebruik maken van een reisverzekering. Al met al is N26 dus een eenvoudige rekening, die voor dienstverlenende zzp’ers erg geschikt is.

Grote banken

Nederland telt drie zogenaamde grootbanken. Dit zijn ABN AMRO, ING Bank en Rabobank. Deze banken zijn welbekend en veel zzp’ers overwegen daarom vanzelfsprekend een van deze banken als optie voor een zakelijke rekening. Deze drie banken bieden een vergelijkbaar pakket aan. De ene focust misschien meer op extra gebruikers, de andere biedt meer geldstort opties aan of verschillende creditcards. Voor al deze extra functionaliteiten betaalt de gebruiker. U dus. Grote kans dat u veel van deze functionaliteiten niet nodig heeft.

Voor het kiezen van een zakelijke rekening is het van belang te inventariseren welke functionaliteiten u denkt te gebruiken. Denk na over het aantal transacties dat u maakt, de mate van geld afnemen of storten. Als zzp’er zul je snel uitkomen op een betaalbare bank voor zzp’ers, die bieden een specifiek aanbod gericht op deze doelgroep. Zo betaalt u alleen voor wat u daadwerkelijk nodig heeft.