Als je overweegt om een chino voor mannen te kopen, is dit een goede beslissing. Dit is een van de weinige kledingstukken die erin geslaagd zijn een klassieke stijl voor herenkleding te creëren. Maar dit betekent niet dat de chino “normale” kleding is geworden. De dessins en stoffen die in dit type kleding worden gebruikt, zijn niet alleen geschikt voor werkende mannen, maar ze kunnen ook gedragen worden door mannen die liever casual eruit zien. Ben jij als man in je element met een sportievere stijl. Lees verder om meer te weten te komen over de nieuwste modetrends in de meest stijlvolle heren pantalon.

Waarom een chino?

Chino’s zijn de ideale zomerpantalon. De dunnere stof biedt comfort en koelte zonder aan stijl in te leveren. Over deze goede eigenschappen gesproken, wat mannen echt leuk vinden aan dit soort kleding, is het feit dat het comfortabel is, maar toch stijl uitstraalt. Het kan gemakkelijk in elk seizoen worden gedragen, van zomer tot herfst en in milde winters. En vanwege zijn duurzaamheid kun je een chino vaak wassen zonder dat de kwaliteit snel achteruit gaat. En voor degenen die gevoelig zijn voor stoffen, de vezels in dit het type stof dat veel voor chino’s gebruikt wordt zijn voor veel mannen niet-irriterend. Je hebt chino’s van stoffen zoals katoen, katoen met elastan, polyester mixen en mixen met wol. Daarom is de chino ideaal voor mannen die buiten werken of graag veel buiten zijn. Een chino biedt comfort, houdt je warm maar ook cool en kan in zakelijke en casual gelegenheden.

Combineren

Vergeet bij het kiezen van tops en bovenkleding voor je zomergarderobe niet het belang van het soort kleding waarmee je een chino combineert. De beste optie voor mannen met lange benen is bijvoorbeeld een paar goede, of grappige sokken. Dit omdat een chino smalle pijpen heeft en niet over je schoen heen valt. Ga je zitten? Dan zijn je sokken te zien. Onthoud dat de sleutel tot het creëren van een goed uitziende garderobe het mixen en matchen van verschillende kleding is. Aangezien de perfecte outfit maar één klassiek stuk nodig heeft om het af te maken kan een mooie chino met een simpel overhemd, polo of shirt gedragen worden.

Past een chino iedere man?

Een chino is een erg leuke casual optie, deze broeken zijn echter met name gemaakt voor atletische mannen. Het materiaal van deze broeken is erg licht en zorgt voor bewegingsvrijheid. Echter wanneer je dikkere benen hebt is een chino nietsverhullend en zal dit zichtbaar zijn. Een chino is zeker geen spijkerbroek. Deze broeken zijn geweldig om te dragen als je regelmatig naar de sportschool gaat, maar met de juiste maat is er voor veel heren wel een chino die goed past. Voor de een is het gewoon wat makkelijker dan voor de ander.