Vroeger was het misschien nog wat ongemakkelijk om een bril te moeten dragen, zeker als kind. Je kon er flink om geplaagd worden en veel keuze in het model was er niet. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons. De bril is tegenwoordig een echt fashionaccessoire geworden. De keuze in brillenmonturen is bovendien eindeloos. Ben je op zoek naar een nieuwe bril heren? Hieronder vind je de nieuwste trends op het gebied van brillen. Welke trend past bij jou?

Een retro brilmontuur

Je ziet tegenwoordig steeds meer retro brilmonturen. Denk bijvoorbeeld aan de pilotenbril. Deze was superhip in de jaren ’80 en maakt nu een comeback. Je kunt natuurlijk ook voor een klassieke ronde bril gaan. Deze doet weer wat meer denken aan de jaren ’90. Vergeet trouwens niet om een zonnebril op sterkte te bestellen. Zo weet je zeker dat je altijd goed zicht hebt, ook als de zon schijnt. Zonnebrillen zijn er vaak in dezelfde monturen als gewone brillen. Voor een echte retrolook kun je ook voor een clip-on variant kiezen.

Een modern brilmontuur

Een andere optie is het modernere brilmontuur. Brillen worden tegenwoordig steeds experimenteler. Wat dacht je bijvoorbeeld van een achthoekig glas? Deze monturen zijn er voor mensen die wel van een beetje opvallen houden. Je kunt natuurlijk ook opvallen dankzij de kleur van je montuur. Feloranje, blauw of groen zorgt voor een statement in je gezicht. Er zijn natuurlijk ook klassiekers die nooit uit de mode raken. Met een bruine of zwarte bril zit je altijd goed.

Goedkope brillen voor als je niet kunt kiezen

Kun je niet kiezen welke bril heren je wil aanschaffen? Dan neem je er toch gewoon twee! Tegenwoordig zijn er steeds meer goedkope brillen op de markt. De prijs van deze brillen zegt echter niets over de kwaliteit. Ze zitten goed, gaan lang mee en kunnen nog steeds op sterkte gemaakt worden. Kies dus twee of meer van je favoriete monturen en je kunt je bril aanpassen aan je dagelijkse outfits. Ben jij gezegend met excellent zicht en heb je eigenlijk helemaal geen bril nodig? Geen zorgen, want je kunt tegenwoordig ook brillen zonder sterkte krijgen. Dat is ook nog eens een stuk goedkoper, omdat je niet voor dure glazen hoeft te betalen. Of je nou goed zicht of slecht zicht hebt, er is niets dat je meer tegenhoudt om een hippe bril aan je outfit toe te voegen.