Als jij je veel bezig houdt met metaalbewerking dan is het enorm belangrijk dat jij goed kan lassen en de verschillende lastechnieken kent. Lassen is namelijk niet eenvoudig en je moet daar zeer nauwkeurig voor zijn. Als jij later gaat werken in de metaalbewerking dan is de kans erg groot dat jij dagelijks moet lassen en ook moet je de verschillende lastechnieken kennen. In dit artikel vind je de meest gebruikte lastechnieken die je zeker weten moet kennen. 

MIG Lassen 

MIG lassen is een van de meest gebruikte lastechnieken in Nederland en dat heeft er mee te maken dat doordat jij MIG lassen toepast jij beter en kwalitatief werk neer kan zetten. MIG lassen doe je namelijk met een speciale soort gas genaamd inert, maar ook kan je MIG lassen met helium. Als jij een metaalopleiding volgt, dan is MIG lassen een belangrijk onderdeel. Als jij later iets in de metaalbewerking wilt doen, dan is het dus ook enorm belangrijk dat jij MIG lassen onder de knie hebt. 

TIG lassen 

TIG staat voor ‘Tungsten inert gas’  en dit is een enorm ingewikkelde manier van lassen. TIG lassen is dus zeker niet voor iedereen weggelegd en zelfs de beste metaalbewerkers hebben soms veel moeite met TIG lassen. Toch is TIG lassen een van de meeste gebruikte lastechnieken in Nederland en dat heeft ermee te maken dat je TIG lassen voor metaal, aluminium en roestvrij staal kan gebruiken. Daarnaast kan je met de TIG lastechniek een super goed resultaat neerzetten. Dat is niet mogelijk met andere lastechnieken. 

Metaalbewerking opleiding volgen

Als jij momenteel al actief bent in de metaalbewerking en jij wilt beter leren lassen, dan is het zeker verstandig om een extra opleiding te volgen. Tijdens de opleiding leer je welke lastechnieken belangrijk zijn en ook leer je perfect TIG lassen. TIG lassen is zoals je inmiddels al weet zeer ingewikkeld als je dit wilt toepassen op plaatwerk, maar als jij je metaalbewerking opleiding afrond en jij kan goed TIG lassen, dan kan je daar enorm veel geld mee verdienen. Een metaalbewerking opleiding kan je volgen bij een school, maar er zijn ook bedrijven waar jij terecht kan voor het volgen van een opleiding. Als jij inmiddels al bij een bedrijf werkt dat actief is in de metaalbewerking, dan wil het bedrijf vaak ook de opleiding betalen. Houd er wel rekening mee dat een metaalbewerking opleiding zeer ingewikkeld is en dus niet voor iedereen weggelegd is.