Als trotse eigenaar van een motor is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je motor goed verzekerd is. Een motorverzekering is niet alleen verplicht in Nederland, maar het beschermt ook jezelf, je motor en anderen tegen onvoorziene gebeurtenissen. Er zijn verschillende soorten motorverzekeringen, waarvan de all risk motorverzekering de meest uitgebreide dekking biedt. In dit blogartikel zullen we de voordelen van een all risk motorverzekering bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kiezen van de juiste verzekering voor jouw motor.

Wat is een all risk motorverzekering?

Een motorverzekering all risk, ook wel bekend als een volledig casco verzekering, biedt de meest uitgebreide dekking voor je motor. Het dekt niet alleen de schade aan derden, maar ook schade aan je eigen motor, zelfs als je zelf de veroorzaker bent van het ongeval. Met andere woorden, een all risk motorverzekering dekt vrijwel alle mogelijke risico's die je kunt tegenkomen tijdens het rijden op je motor.

Dekking voor schade aan je eigen motor

Een van de belangrijkste voordelen van een all risk motorverzekering is dat het de schade aan je eigen motor dekt, zelfs als je zelf de schuldige bent van het ongeval. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij een eenzijdig ongeval, zoals een valpartij, waarbij je motor beschadigd raakt. Met een all risk motorverzekering hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van reparatie of vervanging van je motor.

Diefstal en vandalisme

Een all risk motorverzekering dekt ook schade als gevolg van diefstal of vandalisme. Motorfietsen zijn helaas een populair doelwit voor dieven, en het kan erg frustrerend en kostbaar zijn als je motor gestolen wordt of beschadigd raakt door vandalisme. Met een all risk motorverzekering ben je gedekt tegen dergelijke situaties, wat je gemoedsrust kan geven.

Aanrijdingen

Een all risk motorverzekering dekt ook de schade aan je motor als gevolg van een aanrijding, zowel als je de veroorzaker bent als wanneer je het slachtoffer bent van een aanrijding met een onbekende tegenpartij. Dit kan variëren van kleine schades, zoals een kapotte spiegel, tot grote schades aan de carrosserie of het frame van je motor.

Hulpverlening bij ongevallen

Naast het dekken van de schade aan je motor, biedt een all risk motorverzekering vaak ook hulpverlening bij ongevallen. Dit kan onder andere pechhulp, slepen van je motor en vervangend vervoer omvatten. Dit kan van onschatbare waarde zijn als je pech krijgt of betrokken raakt bij een ongeval, vooral als je op een afgelegen locatie bent. Een zakelijke motorverzekering kun je eenvoudig afsluiten bij Combimotors.