Soms kan je wel eens het idee hebben dat je je eigen huis of tuin een beetje saai begint te vinden. Dit is iets heel gebruikelijks en overkomt heel wat mensen. Iedereen maakt dit wel eens mee in zijn of haar leven. Of het nou om de woonkamer, de slaapkamer of de keuken gaat. Als het financieel en praktisch mogelijk is om wat veranderingen aan te brengen in de desbetreffende ruimte, zal ik daar zeker voor kiezen! Je kan kiezen voor grote veranderingen zoals een hele nieuwe muur, nieuwe meubelen of een nieuw aanrechtblad. Maar het hoeft niet altijd zo ver te gaan, een aantal nieuwe planten, nieuwe accessoires of een andere indeling kan ook al een groot verschil maken!

De tuin

Maar niet alleen in je woonkamer of slaapkamer kan je veranderingen willen ook je tuin kan wel is aan de beurt zijn. Grote kans dat je tuin er na de koude winter grauw bij ligt. Een mooie tuin voor de zomer is ook zeker niet onbelangrijk! Laat je tuin opknappen en snoeien door een hovenier en plaats zelf wat nieuwe accessoires of tuinmeubelen. Je kan er ook voor kiezen om een grote aankoop te doen. Denk hierbij aan een hottub of misschien zelfs wel een zwembad. Maar als je ook op de wat koudere zomeravonden lekker van je tuin wilt genieten, zijn terrasverwarmers ook nog een goede optie. Een heater ophangen aan je overkapping kan een goede investering zijn waar je erg lang plezier van zult hebben.

Je interieur

We gaan natuurlijk weer richting de zomer en dit is ook erg leuk om door te trekken in je interieur. Door een wat andere stijl toe te passen kan je je woonkamer een hele opfrisbeurt geven! Bij een zomers interieur kan je denken aan mooie azuurblauwe muren, zomerse schilderijen aan de muur en misschien wel mooie accessoires met schelpen etc. Ook met de lichtinval kan je spelen in een zomers interieur. Hoe lichter een ruimte is, des te zonniger het zal lijken in huis. Natuurlijke kleuren zoals blauwtinten en groentinten geven een gevoel van frisheid en vrolijkheid. Waarschijnlijk zal je normaal wat meer neigen naar grijs- en bruintinten voor in je interieur. Maar in een zomers interieur mag je uitpakken qua kleuren. Verschillende felle kleuren bij elkaar mag dan allemaal. En verse bloemen en planten doen het altijd goed om je een zomers gevoel te geven. Wat mooie hangplanten of een mooie grote palmboom in je huis zal je gelijk een gevoel van vreugde geven.