Een auto voor de deur hebben staan, wanneer je ‘m nodig hebt klinkt hartstikke leuk, maar in werkelijkheid staan auto’s in nederland voornamelijk stil. Gemiddeld is dit zo’n 90% van de tijd per auto. Wil jij graag je eigen steentje bijdragen aan het milieu, of ben je zelf niet in het bezit van een auto? Heb je maar heel af een toe een auto nodig of staat de auto thuis in de weg? Dan kan een auto delen de uitkomst zijn. Een deelauto is een auto die door meerdere mensen gebruikt wordt. Dit wordt ook wel ‘carsharing’ genoemd. In dit artikel worden een aantal voordelen omschreven van het delen van een auto.

Goed voor het milieu en de portemonnee

De ene week op zoek naar car sharing Eindhoven, en de volgende week op zoek naar een deelauto in Zwolle? Dat is geen probleem. Door een auto te delen kom je op het voor jou geschikte moment op de juiste plaats aan. Misschien heb je er nog niet echt bij stil gestaan maar een auto kost natuurlijk een stuk meer dan alleen brandstof. Zo betaalt de eigenaar van een auto onder meer de onderhoudskosten, verzekering en belasting. Ook is een benzine of diesel auto niet echt een goeddoener voor het milieu. Wil je graag goed doen voor het milieu? Dan kan een elektrische auto de uitkomst zijn, maar helaas zijn elektrische auto’s vaak duur in aankoop. Wanneer je een auto deelt met meerdere mensen, is het een groot voordeel dat jij niet voor deze vaste lasten hoeft op te draaien.

Overal en altijd mobiel met een deelauto

Deelauto’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken op de Nederlandse wegen. In werkelijk elke provincie of stad kun je deelauto’s vinden. Denk aan Leeuwarden, Maastricht, en ook als wanneer je op zoek bent naar een deelauto Utrecht. Zoek op internet naar de mogelijkheden en beschikbaarheid van deelauto’s bij jou in de buurt. Ook heb je keuze uit verschillende modellen. Ben je op zoek naar een ruim model auto of busje voor een verhuizing? Dat kan met carsharing. Ook zomerse ritjes in familie auto’s of zelfs een cabriolet is mogelijk met auto delen. Een bijkomend voordeel is dat deelauto's vaak 24 uur per dag en zeven dagen per week terug gebracht kunnen worden. Zo kun je een deelauto voor de hele dag, maar ook voor enkele uren gebruiken.