Alcohol is een van de weinige producten die iedereen altijd zal blijven kopen. Hoewel we ook steeds meer te maken krijgen met de alcoholvrije dranken, was ook tijdens de corona periode duidelijk te zien dat men hun biertje, wijntje of cocktail ook thuis niet over wilde slaan. Dat is natuurlijk ook met een goede reden. Naast het feit dat alcohol mensen een beetje kan laten ontspannen is het ook een geweldige manier om in het sociale aspect te kunnen groeien. Hoeveel goede gesprekken heb je namelijk niet gehad in het leven met een lekker drankje in de hand. Het is dan ook logisch dat men er toch altijd voor blijft kiezen om met mate een drankje te drinken. Maar er zijn steeds meer soorten dranken bij aan het komen, dus hoe weet je nog welke soort je moet kiezen. 

 

Diverse dranken

Het kan door het brede aanbod aan alcoholische versnaperingen steeds lastiger worden om jouw favoriete drankje te vinden. Aan de andere kant is dat ook juist weer het leuke van alcohol. Je kan namelijk nieuwe smaken blijven ontdekken om zo tot nieuwe combinaties te komen en misschien wel een nieuwe cocktail te bedenken. Spelen met alcohol (op een verstandige manier) kan dan ook erg interessant zijn. Dat wordt bijvoorbeeld ook nog steeds door bierbrouwers gedaan. Daardoor blijven er alsmaar weer nieuwe smaken bijkomen die men kan gaan proeven. Hetzelfde geldt voor de wijnen, waarvoor het aanbod ook alleen maar breder lijkt te worden. Bij de likeuren bestaan er de laatste jaren toch wel een paar duidelijke grotere spelers, maar toch blijven zij zichzelf ook op diverse vlakken ontwikkelen. 

 

Disaronno

Dat is bijvoorbeeld ook precies wat het merk Disaronno doet. Dit merk is vooral groot geworden door de Italiaanse Amaretto die zij op de markt hebben gebracht. Deze likeur smaakt vooral naar de amandelen die in de likeur verborgen zitten. Deze drank vindt de oorsprong bijna dan zeshonderd jaar geleden. De drank is ontstaan in de stad Saronno, waar de drank dus ook duidelijk de naam aan te danken heeft. Hedendaags wordt de traditionele variant vooral veel gedronken als likeur bij de koffie. Ook is het heerlijk om deze drank in de cola te schenken als een simpele cocktail. De smaak van deze likeur zal je niet teleurstellen, zeker als je van de smaak van noten houdt. Met Disaronno zal je jouw borrel ongetwijfeld een stuk gezellig maken. Probeer misschien ook eens de cocktail Amaretto Sour te maken met deze heerlijke likeur.