Als je een mooie foto hebt gemaakt, wil je die het liefst ergens in je huis ophangen of neerzetten. Hierbij kan je aan verschillende mogelijkheden denken zoals bijvoorbeeld een fotolijst. Je kan er ook voor kiezen om de foto zonder lijst op te hangen of neer te zetten. Een fotolijst geeft toch altijd wat meer sfeer in huis en je kan er alle kanten mee op. Je mooiste herinneringen verdienen een mooie plek in je woning. Je wilt immers aan deze mooie ervaringen herinnerd worden. Of het nou een leuke vakantiefoto is of een hele professionele foto, het verdient een mooi plekje in je huis. De foto’s in je huis maken het écht persoonlijk. Een kil en klinisch huis streeft niemand na, je gaat het liefst voor een warm en gezellig interieur mét een persoonlijk tintje. Het is tenslotte wel jouw plek en dat wil je graag laten zien.

Verschillende soorten en maten

Je kan je huis opleuken met verschillende maten in lijstjes. Je kan je witte saaie wand opleuken door middel van verschillende soorten lijstjes naast elkaar te hangen. Een fotolijst 30×40 is daar perfect voor. Dit formaat is bij vrijwel alle merken uitsluitend op te hangen. Sinds het begin van het beeld en de fotolijst zijn houten modellen bijzonder populair. Het begon in de 14e eeuw wanneer de schilderijlijsten vaak werden gemaakt van oude meubels, zoals stoelruggen. Tot op de dag van vandaag is het natuurlijke materiaal hout populair in de architectuur, de schone kunsten en in de kunstnijverheid, maar ook als bouwmateriaal voor meubels, vloeren en schilderijlijsten. Wat ook spreekt voor houten frames is de mogelijkheid van verschillende kleuren. Lijst hout kan groen, blauw of elk ander gewenste kleur zijn. Ideaal om goed bij je interieur te matchen. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Kijk eens bij Lijstentoko.nl

De juiste belichting

Als je mooie foto’s wil ophangen in je huis, moet je ze wel eerst maken. Een goede belichting van je foto ontstaat niet vanzelf. Dit hangt af van drie instellingen: het diafragma, de sluitertijd en je ISO. Deze drie instellingen wordt ook wel de belichtingsdriehoek genoemd. Deze drie horen in evenwicht te zijn, want als je het diafragma aanpast, heeft dit weer invloed op de belichting van je foto. Nu je een beetje onder de knie hebt, hoe je de foto maakt, is het nu belangrijk om de juiste plek uit te kiezen waar je de foto gaat maken. Ga op zoek naar de mooiste plekjes in Nederland. Misschien verbaas je jezelf wel over wat er allemaal mogelijk is.