Als je een bedrijf hebt in de wegenbouw dan is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste materialen. Zo dien je meters aan werk te verzetten in een korte tijd. Om dit voor elkaar te kunnen krijgen is het wel belangrijk dat je de juiste machines kunt inzetten. Onder andere een kraan en een shovel kunnen niet ontbreken.

 

Een rupskraan voor het grove werk

Een rupskraan kan erg handig zijn om het grove werk mee te verzetten. Zo kun je een kraan gebruiken voor grondwerk, maar ook voor tilwerk. Voor veel klussen binnen de wegenbouw is een kraan onmisbaar. Het nadeel van een kraan is dat deze ontzettend duur is. Niet alleen qua aanschaf maar ook qua vervoer. Je wilt een kraan daarom niet altijd in hoeven zetten. Als het mogelijk is, kun je daarom beter zoveel mogelijk klussen met een shovel op proberen te lossen. 

 

Een shovel is erg handig

Een shovel is erg handig binnen de wegenbouw. Het is een compacte machine die erg veel kracht heeft. Je kunt er bergen werk mee verzetten en het is erg eenvoudig om hem te besturen. Bij het kopen van een shovel is het wel belangrijk dat je nadenkt over de werkzaamheden die je ermee uit wilt voeren. Er zijn namelijk erg veel bouw shovels en ze zijn bij lange na niet hetzelfde. Zoek daarom vooraf goed uit wat er precies mogelijk is en laat je informeren voordat je er eentje aanschaft.

 

Shovel in de agrarische sector

Naast dat een shovel handig kan zijn in de wegenbouw, wordt hij ook erg vaak gebruikt in de agrarische sector. Wel worden hier over het algemeen andere shovels voor gebruikt. Agri shovels hoeven namelijk minder krachtig te zijn en hebben andere eigenschappen. Wel worden ze ook in de agrarische sector gebruikt om materialen op te tillen en te verplaatsen. Zo zie je bijvoorbeeld dat ze gebruikt worden voor het verplaatsen van hooibalen. 

 

Een shovel is relatief eenvoudig te vervoeren

Een shovel is aanzienlijk makkelijker te vervoeren dan een rupskraan. Dit heeft onder andere te maken met het gewicht van de shovel. Daarnaast is een shovel aanzienlijk kleiner in formaat. Als je een shovel wilt aankopen dan dien je daar ook een bijpassende aanhanger bij te kopen. De kosten hiervan zijn aanzienlijk lager dan de kosten van een vrachtwagen die nodig is om een kraan te vervoeren. Verdiep je hier van te voren in en breng overzichtelijk in beeld wat je precies nodig denkt te hebben.