Als je op jezelf woont in een huurhuis, dan is het verstandig om een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een inboedelverzekering ben je namelijk verzekerd tegen schade of diefstal van je eigendommen en met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt. Heb je een koophuis? Dan sluit je een opstal en inboedelverzekering af en natuurlijk ook een aansprakelijkheidsverzekering. Hoe completer hoe beter!

Combineer inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Een inboedelverzekering en aanprakelijkheidsverzekering combineren is een logische stap. Door meerdere verzekeringen onder te brengen bij dezelfde verzekeringsmaatschappij zorg je er ook nog eens voor dat je een leuke korting kunt krijgen. Zo is het mogelijk om een korting tot wel 10% te krijgen als je langer dan een jaar bij dezelfde maatschappij blijft. Een jaar is zo voorbij en je zult een veilig gevoel hebben bij het idee dat je alles goed voor elkaar hebt. Je bent zowel bij jou thuis als bij een ander verzekerd tegen zo'n beetje alles wat maar (per ongeluk!) mis kan gaan. Maar wat is een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering nu eigenlijk?

Wat is een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die je afsluit voor je spullen in huis. Dit kunnen meubels, elektronica, kleding en andere waardevolle eigendommen zijn. Als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in je woning en je spullen zijn beschadigd, dan vergoedt de inboedelverzekering de kosten om deze spullen te repareren of vervangen. Er zijn verschillende soorten inboedelverzekeringen. Zo kun je kiezen voor een basisverzekering die alleen de meest essentiële spullen dekt, zoals meubels en witgoed. Maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreide inboedelverzekering, waarbij ook sieraden en kunstwerken worden gedekt. Het is verstandig om de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering goed door te lezen voordat je deze afsluit. Zo weet je precies wat er wel en niet wordt vergoed en onder welke omstandigheden.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die je afsluit voor schade die je per ongeluk aan anderen toebrengt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je per ongeluk een glas wijn over de nieuwe bank van je vrienden gooit, of als je tijdens het fietsen tegen iemand aanbotst en deze persoon daardoor letsel oploopt. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen de kosten die voortvloeien uit deze schade. Denk hierbij aan de reparatie- of vervangingskosten van beschadigde eigendommen of de medische kosten van letsel. Het is belangrijk om te weten dat een aansprakelijkheidsverzekering alleen schade vergoedt die je per ongeluk veroorzaakt. Als je bijvoorbeeld expres iets vernielt, dan ben je hiervoor niet verzekerd.