Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, staat voornamelijk bekend om haar bijzondere architectuur, schitterende musea en historische bezienswaardigheden. Ben je van plan om binnenkort een Stedentrip Budapest te boeken? Lees dan vooral even verder. In dit blog lees je over een aantal belangrijke bezienswaardigheden die je gezien moet hebben in Boedapest.

Vajdahunyad Kasteel

Het Vajdahunyad kasteel, uit 1896, was eigenlijk gebouwd om tijdelijk te blijven, ter ere van de Millenniumfeesten. Het kasteel werd echter zó gewaardeerd door de Hongaarse bevolking dat het mocht blijven staan voor meerdere generaties. En nu staat hij er nog steeds! Je kunt de kasteelgrond gratis betreden. Op de binnenplaats van het kasteel staat het Standbeeld Van De Anonieme Auteur. Ben je van plan om ooit een grote schrijver te worden? Raak dan de pen van het standbeeld aan, zodat die wens misschien uit zal komen…

Burcht

Het Burcht Kasteel staat helemaal boven op de berg van Boeda. Het was vroeger het domein en de zetel van de koningen. Vanuit het kasteel kun je over de hele stad uitkijken en dat is dan ook één van de redenen dat dit misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Boedapest is. Ook de schitterende kasteeltuinen en het interieur van het kasteel spelen daarin een grote rol.

St. Stephanusbasiliek

De St. Stephanusbasiliek is een rooms-katholieke basiliek in hartje Boedapest met een betoverend mooie architectuur. De kerk is een van de hoogste gebouwen van de stad en de bouw van de kerk heeft mede daarom wel 54 jaar geduurd. Wil je naar binnen? Dan kun je een tour krijgen in verschillende talen. Dit is zeker aan te raden, want dan kun je de prachtige fresco’s en uitkijktoren bewonderen.

Széchenyi Kuuroord

Als er iets is wat je in Boedapest moet doen, is het wel één van de badhuizen bezoeken. De Széchenyi wordt gezien als een van de mooiste badhuizen van Boedapest, waarbij de thermische wateren een geneeskrachtige werking schijnen te hebben voor verschillende aandoeningen. Het badhuis heeft verschillende binnenbaden, sauna’s, thermale baden en buiten vind je er een zwembad.

Kettingbrug

De Kettingbrug is een hele bijzondere brug, omdat het voor de Hongaren de eerste permanente constructie was die Boeda en Pest met elkaar verbond. De brug valt, net zoals de St. Stephanusbasiliek, extra veel op als je ’s avonds naar de skyline van Boedapest kijkt. Er is een voetgangers pad op de brug aanwezig, zodat je wandelend een oversteek kan maken en van zowel Boeda, als Pest kunt genieten. Dit is zeker de moeite waard om te doen.