Ik denk dat ik in 2020 meer gewinkeld heb online, dan in de fysieke winkelstraten. Niet zo gek natuurlijk aangezien de winkels een groot deel van de tijd dicht waren en onnodige verplaatsing afgeraden werd. Als bedrijf doe je er nu dan ook goed aan om mee te gaan met de tijd en het niet bij een fysieke winkel alleen te houden. Zo ben je niet van één plek afhankelijk voor het leiden van je bedrijf. In deze blog vertel ik je over webwinkels, waar ze handig voor zijn en hoe je zoiets regelt. Lees je mee?

Waarom kies je voor een website?

Goed, waarom heb je een website nodig in deze tijd? Veel van het gewone leven gebeurt tegenwoordig online. Daar hoort winkelen ook bij. In het afgelopen jaar hebben we gezien hoe belangrijk het online winkelen geworden is. Dat kwam natuurlijk door de crisis waar we in zaten maar zo zie je dat je beter ook een platform online kunt hebben, onder andere voor situaties zoals deze. Daarnaast is het ook gewoon heel modern en makkelijk voor de klant om te zien wat je in je assortiment hebt zonder dat ze daarvoor naar de winkel moeten.

Waar moet de website aan voldoen?

Maar goed, dan moet de website wel een prettige ervaring bieden voor je klanten. Dit doe je door het zo overzichtelijk en uitnodigend mogelijk te maken. Je kan hier zelf mee aan de haal gaan of het laten doen door iemand die er verstand van heeft. Zo zou je inspiratie aan kunnen leveren, zoals links naar websites die jij mooi vindt, zodat deze persoon ervoor kan zorgen dat het er zo uit gaat zien. Daarnaast is het belangrijk dat je je website up-to-date houdt.

Met wie werk je samen?

Als het gaat om het bouwen van een webshop, dan raad ik je aan om dat uit te besteden. Bijvoorbeeld door Itonomy, zij zijn gespecialiseerd in de programmering en de systemen die webshops goed laten lopen. Zo bieden zij bijvoorbeeld Magento 2 als platform aan. Magento 2 is een platform dat tegenwoordig bij professionele webshops ingezet wordt voor een soepel verloop; van het proces van bestellen op de website tot het verwerken van deze bestelling. Net zoals sommige websites in WordPress gemaakt worden, worden webshops met Magento 2 gemaakt, het is als het ware een e-commerce platform. Er kan precies aan jouw wensen worden voldaan, en als dat niet zo is, kan je met Itonomy in gesprek om iets te vinden wat wel bij jouw visie past.