Voor de meeste ondernemers in de detailhandel is het inmiddels een benodigde stap om ook de producten online aan de man te brengen. Om goed op te kunnen boksen tegen de grote webwinkels, is het belangrijk om ook deel te nemen aan de online markt. Het kan nog best lastig zijn om online webwinkel op te zetten en Er zijn veel stappen het nodig om een goede webwinkel in elkaar te knutselen. In dit artikel helpen we je op weg met het opzetten van jouw webwinkel en geven we goede tips waarmee je de verkoop snel kan verhogen.

Kies je platform

Binnen de wereld van de webwinkels zijn er meerdere grote platforms. Voor de wat complexere webwinkels is WooCommerce een krachtige tool. Voor de meeste kleinere verkopers is dit echter niet het juiste platform. Betere optie zou bijvoorbeeld Shopify zijn. Shopify is een platform waar je gemakkelijk je webwinkel integreert in je wordpress website. Er zijn diverse templates beschikbaar waarmee je eigenlijk alleen de foto’s productprijs hoeft te uploaden. Het probleem met deze templates is dat je website er dan weinig onderscheidend uitziet en dat klanten zich niet per se geroepen voelen om veel te kopen op deze pagina 's. Als je ideaal gebruik wil maken van shopify dan is het waardevol om de samenwerking met shopify experts aan te gaan. Een ander waardevolle tool is wix. Deze tool is makkelijker in gebruik maar wederom wel een stuk generieker.

Verkoop je producten

Om zoveel mogelijk omzet te draaien in je online webwinkel is het belangrijk dat je echt je best doet om de producten goed aan de man te brengen. Dat betekent dat je zorgt voor goede productfoto's waarop de producten goed zichtbaar zijn. Een goede tip hierbij is dat je ervoor zorgt dat de foto's zoombaar zijn, en je klanten door op de afbeeldingen te klikken beter kunnen inzoomen op de producten. Een ander belangrijk aspect van het verhogen van de verkoop is de verkooptekst. Zorg dat ieder artikel is voorzien van een korte, pakkende verkooptekst. Het allerbelangrijkste is dat de website gemakkelijk te gebruiken is. Op het moment dat mensen je website bezoeken en de site loopt constant vast dan verlaten ze de website en dan verkoop je echt helemaal niets. Tot slot de menu's. Elke website is voorzien van overzichtelijke menu 's waar de klant makkelijk mee kan navigeren In de website.