Je mooiste herinneringen wil je natuurlijk bewaren. Wanneer je een kind hebt gekregen of eindelijk die geweldige verre reis hebt kunnen maken, dan leg je dat vast. We maken met zijn allen dan ook ontzettend veel foto’s. Maar vaak blijven deze dan staan op je telefoon. Zelf probeer ik dan altijd nog overzichtelijke mappen te maken op mijn computer omdat ik denk dat ik er dan nog wel doorheen blader. Toch lijkt dit dan minder vaak te gebeuren dan ik dacht. Er zijn echter leuke en creatieve manieren om je herinneringen een plekje in het zicht te geven. In deze blog heb ik daarom drie tips voor jullie om je foto’s beter te gebruiken.

Maak een fotoalbum

En nee, niet zo’n ouderwets fotoalbum die je oma ook altijd tevoorschijn haalt. Een fotoalbum kan tegenwoordig echt een geweldig vormgegeven compilatie zijn van jouw herinneringen. Zelf heb ik met een vriend een paar jaar terug een reis door Jordanie gemaakt. We hebben naderhand samen de leukste foto’s uitgezocht en zijn gaan inplannen hoe de foto’s het beste bij elkaar passen. Op die manier heb ik samen met hem een heel digitaal fotoalbum ontworpen, waarmee je echt het verhaal verteld van je reis. Het was bijna alsof we de hele reis nog een keertje konden ervaren doordat we zo met het ontwerpen bezig waren. Vervolgens heb je een digitaal fotoalbum die veel langer meegaat en die je erbij kunt pakken wanneer je verteld over wat je allemaal meemaakte.

Hang de mooiste foto’s aan de muur

Ook hierbij denk je misschien aan die suffe tante die altijd van die net niet rechte fotolijstjes aan de muur had hangen. Dit hoeft ook zeker niet zo te zijn wanneer je foto’s aan je muur zou willen hangen ter decoratie. Foto’s als wanddecoratie kan namelijk op diverse manieren. Wist je bijvoorbeeld dat je foto’s op hout kunt laten maken? Je hebt dan een mooie houten plank waardoor de foto is afgedrukt. Hierdoor heb je een rustieke uitstraling van je wanddecoratie waarop toch een herinnering gedeeld is. Ben je meer van de moderne wandecoratie? Laat dan je foto afdrukken op een kunststofplaat of geborsteld aluminium. Dit geeft een stoere en moderne twist aan je foto en gaat bovendien jaren mee door de hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor blijft je foto mooi en kun je deze meenemen en ophangen waar je maar wilt.

Op die manier zal je daadwerkelijk blijven kijken naar je foto’s en blijf je deze ook herbeleven.