Eindelijk is het zo ver, over een paar weken kun je je tas in gaan pakken en het vliegtuig pakken naar de bestemming van je reis. Dit is een enorm fijn gevoel. Je hebt je laatste dagen op werk en je bent je al aan het inbeelden hoe het is om over het strand te lopen, of juist helemaal in de bergen. Voordat je op reis gaat heb je toch vaak nog een hoop te doen. Met deze tips kun je reis nog soepeler laten verlopen!

Voorbereiding

Wanneer je op reis gaat is de voorbereiding alles bepalend voor hoe je het gaat hebben op de reis zelf. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze, maar eigenlijk is het wel meer dan dat. Een voorbereiding is niet alleen het kleren selecteren maar ook een visum Thailand aanvragen of een visum Nepal is erg belangrijk. Dit visum ga je nodig hebben om überhaupt in het land te kunnen verblijven. Of je nou gaat werken of een tijd lang rond wil trekken, in sommige landen is het echt aan te raden om te kijken wat er nodig is om zonder problemen je reis af te kunnen leggen gedurende de tijd dat je er bent .

De taal

Als je in een ander land bent hoef je niet een andere taal te leren, dat zou een hoop gedoe zijn. Maar dat betekent niet dat het niet handig om een paar dingen wel te weten. Dit hoef je niet perse te leren, je kunt ook een taalverloedering als voorbereiding mee nemen en zo kun je, als je er echt niet uitkomt en een telefoon niet bij de hand hebt, dan is het fijn dat je iets aan kan wijzen wat je nodig hebt. Ook is het voor lokale mensen heel fijn omdat ze vaak niet een andere taal spreken dan die van hunzelf. Het is dus niet alleen voor jezelf een uitkomst als je wat kan zeggen, maar ook voor de ander.

Goede schoenen

Reizen betekent altijd ook veel in beweging zijn en dat betekent automatisch veel lopen. Je sneakers van thuis meenemen? Dat kan, maar neem ook goede schoenen mee om mee te wandelen en dat een lange tijd te kunnen doen. Zeker wanneer dus een langere periode ergens verblijft. Vooral wanneer je gevoelig bent voor blaren is het slim om zeker een goed paar schoenen mee te nemen. Afwisselen kan in veel gevallen de oplossing zijn. Hierdoor krijg je minder snel blaren en heb je ook minder snel pijn aan je voeten.