Werken is niet altijd gemakkelijk als je niet de belangrijkste tools bij je hebt. Er zijn slimme manieren om al je taken bij te houden. In de afgelopen tijd merk ik dat er handige tools zijn om je werk sneller af te maken en het gemakkelijker te maken. Het is een feit. We hebben allemaal onze eigen gewoontes, verschillen van elkaar en middelen die ons op weg helpen. Het kan altijd beter en sneller. Misschien ben jij wel die social-media expert op werk waar iedereen super veel van kan leren. Of je wilt zelf aan de slag met het creëren van je eigen (visuele) content. Misschien ben je wel opzoek naar een online opslagplaats waarmee je overal, waar je ook bent, bij je bestanden kunt.

Productiviteit verhogen

Alles kan beter. Dit is waarschijnlijk iets wat je vaak hoort van je medewerkers. Dat geldt ook voor je productiviteit op werk, echt waar! Het hoeft niet altijd zo te zijn dat je lui of traag bent, maar meestal verspil je je tijd aan zaken die veel efficiënter kunnen. Productiviteit wil niet per definitie zeggen dat je harder moet werker, het gaat er juist om dat je slimmer moet werken. Het gaat om zorgvuldige voorbereidingen, slim gebruik maken van bronnen en het effectief stroomlijnen van jouw taken. Het begint allemaal bij de juiste mentaliteit. Om jouw productiviteit te verbeteren, moet er een verlangen zijn om succesvol te zijn en het te allen tijde beter te willen doen.

Plan vooruit

Door het organiseren van jouw taken, en de discipline je hieraan te houden, kan je de productiviteit vergroten. Plan je taken op basis van hun moeilijkheidsgraad voor specifieke tijden van de dag. Plan routinetaken rondom momenten van lage energie. Een tool dat ontzettend kan helpen bij het efficiënt werken, is een usb c adapter. Met een usb c adapter zet je een usb-signaal op je laptop of MacBook eenvoudig om naar een ander signaal, zonder dat hier stroom voor nodig is. Dit scheelt tijd en druk bij het harde werken. Je kan gemakkelijk dingen overzetten en hoeft niet met rare usb-sticks te gaan lopen, die je waarschijnlijk toch wel kwijtraakt.

Zorg goed voor jezelf

Zoals ik net al eerder aangaf, begint productiviteit met de juiste mentaliteit. Veel werknemers voelen steeds meer druk en zorgen daarom niet zo goed voor zichzelf. Bijna de helft van de werknemers gingen bij ziekte toch naar hun werk. Veel medewerkers lunchen achter hun bureau, terwijl een alarmerend aantal zichzelf niet buiten het kantoor waagt. Een goede lunchpauze is essentieel voor gezonde voeding. De geest is als een spier en heft gedurende de dag ook rust nodig.