Greenwheels is een onderneming die er in samenwerking met het ov voor zorgt dat mensen kunnen reizen door middel van deelauto’s. Het is heel gewoon geworden om zelf een auto te kopen en deze voor de deur te laten staan, maar dit is vaak niet de beste keuze. Zeker als je krap bij kas zit of geen zin hebt om een vermogen te investeren is het verstandig om naar andere oplossingen te kijken. 

 

Nadelen van het kopen van een auto

Het kopen van een auto is iets waar veel mensen naar uitkijken, maar het brengt ook nadelen met zich mee. Als je uit huis gaat, is het fijn om de auto in te stappen en meteen naar werk te gaan. In Nederland is de infrastructuur erg ontwikkeld en er zijn ook andere manieren waarop je kunt reizen. Wanneer je ervoor kiest om een auto te kopen zul je ten eerste een groot bedrag kwijt zijn aan de aanschafprijs van de auto. De waarde van de auto neemt in de jaren dat je deze gebruikt af en je zult hier dan ook maar weinig van terugzien. Daarnaast moet je een verzekering afsluiten voor je auto en wegenbelasting betalen. Door te kiezen voor het gebruiken van ander vervoer en deelauto’s kun je een hoop geld besparen. 

 

De voordelen van een deelauto

Als je ervoor kiest om een deelauto te gebruiken in plaats van een auto te kopen kun je nog steeds gebruik maken van een auto. Ondanks dat het vaak mogelijk is om een fiets of het openbaar vervoer te gebruiken is het soms fijn om over een auto te beschikken. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren voor een dag, maar ook voor een week. Met de autodelen app kun jij zien welke auto er bij jou in de buurt staat en wanneer je deze kunt gebruiken. Je kunt de deelauto’s reserveren. 

 

Zo kun jij voor een belangrijke afspraak verzekeren dat je een auto tot je beschikking bent. Als de plannen last minute veranderen en je hebt een auto nodig, dan kun je ook met de deels last minute een auto reserveren. Door een deelauto te gebruiken zijn er minder auto’s nodig in Nederland. Dit zal ervoor zorgen dat de drukte op de wegen afneemt en daarnaast ook de uitstoot. Bovendien zullen er in de grotere steden een hoop parkeerplaatsen overblijven als niet iedereen een eigen auto koopt.