Heb je een schadeauto en zit je denken of je het wel of niet moet verkopen? Hier kun je lezen over hoe je het meeste geld uit jouw sloopauto kunt halen! De naam zegt het al, een sloopauto is een auto die oud is, schade heeft of eenvoudigweg de reparatiekosten zijn hoger dan de waarde van de auto. Onthoud dat elke sloopauto tenminste iets waard is en weggooien is geen optie!

Hoe kan je een sloopauto verkopen?

Als je kiest voor het verkopen van jouw sloopauto moet je die eerst aanmelden bij een koper. Er zijn tal van online kopers waar je dat kunt doen, maar osw is de beste plek. Vraag eventueel een offerte aan bij een paar lokale kopers van schadeauto’s. Zij zullen eerst de voertuiginformatie opvragen. Hoe meer details je hen geeft, hoe meer tijd je hen en jezelf zult besparen. Geef dus meteen het automerk, model en jaar door, alsook de schadedetails. Vergelijk de offertes en kies voor het hoogste bod.

Hoe wordt de sloopauto verplaatst?

Jouw sloopauto verkopen kan tegenwoordig volledig online. Zoals hierboven vermeld kan je simpel en snel jouw sloopauto aanmelden. Het proces van offerte en schadedetails kan volledig online, alleen het transporteren van de auto gebeurt fysiek. De meeste bedrijven bieden gratis ophaaldienst aan. Het enige dat jij nog hoeft te doen is afstemmen over de ophaallocatie, tijd en dag. Wanneer je kiest voor een gratis ophaaldienst, houdt er dan wel rekening mee dat het bod iets wat aan de lagere kant zal zijn.

Waar moet je nog op letten?

Als het gaat om het verkopen van een sloopauto zijn er diverse manieren waarop dat gedaan kan worden. De beste keuze voor jou hangt af van hoeveel je voor de auto wilt krijgen, hoeveel tijd je eraan wilt besteden en of je een andere auto wilt kopen. De onderdelen van de schadeauto los verkopen betekent dat je mogelijk meer voor jouw auto krijgt dan wanneer je hem in één keer zou verkopen, maar het kost je wel wat extra tijd. Indien je weinig tijd heb en toch direct een andere auto wilt kopen, dan is het beter dat je het via een sloopdienst afhandelt. Als je kiest voor een professionele, ervaren partij, ben je na verkoop van de sloopauto meteen van alle ellende verlost. Kies dus de beste dealer als je jouw sloopauto wilt verkopen. Bekijk niet alleen de prijs, maar ook de betrouwbaarheid en klantenservice die je zult ontvangen.