Je tuin wil je zo goed mogelijk onderhouden. Niet alleen in de zomer, wanneer je hier het meeste tijd doorbrengt, maar ook in de winter; het hele jaar door. Het moet er op en top uit zien. Wanneer er gasten binnenkomen moeten zij een heus ‘wauw-gevoel’ krijgen. Dit willen wij samen met jou gaan realiseren en hiervoor geven we je dan ook enkele tips. Deze tips zijn vrijwel allemaal gemakkelijk uit te voeren en vereisen niet veel geld.

Je gazon

Allereerst begin je bij je gazon. Je gazon is vaak het eerste waar men naar kijkt in een tuin. Is het gras nog mooi groen, niet verkleurd? Zitten er geen gaten of lelijke plekken in? Alles moet perfect zijn. Het gras is groener aan de overkant en jij wil die overkant zijn! Dit kunnen we samen verzorgen. Als je nog geen mooie grasmat hebt, of er moet wat worden bijgeplant, koop dan zeker graszaden. Graszaad kopen kun je doen bij moowy.nl. Hier vind je tevens nog veel meer tips over het onderhouden van je gras. Gras zaaien doe je in ieder geval bij voorkeur in het voorjaar. Je moet dan eerst alle onkruid, rommel en ga zo maar door verwijderen van je gazon. Je moet ook de grond gaan omspitten. Als je het gevoel hebt dat je grond niet de perfecte omstandigheden biedt om gras te laten groeien, kun je nog meststoffen toevoegen. Dit fungeert dan als een soort voedingsstof voor je gras. Je moet het zaad gelijkmatig verdelen over het gazon en bij voorkeur aanlopen/walsen. Dit zorgt ervoor dat het zaad sneller ontkiemt bij licht. 

Onkruid

Tuurlijk, je moet ook dat oh zo vervelende onkruid gaan verwijderen. Dit is geen pretje, dat weet iedereen. Toch zul je het moeten doen voor een mooie tuin. Houd dit ook gewoon bij, dan kost het je uiteindelijk minder tijd. Wanneer je het bijhoudt, zal je tuin er ook gewoon altijd beter bij liggen. Je kunt onkruid verwijderen op veel verschillende manieren. Het wegsnijden, lostrekken of verdelger gebruiken; het is helemaal aan jou. Denk er wel aan dat verdelger niet goed is voor mens en milieu; ook de dieren moet je niet vergeten!

Accessoires

Oké, het groene gedeelte is nu gefixt. Zorg er nu dan maar eens voor dat je het op orde krijgt om wat accessoires toe te voegen aan je tuin. Een lekkere barbecue, een loungeset, minibar; er zijn eindeloze opties!