We zijn vaak bezig met de grote dingen in het leven. Het vinden van de ware liefde, een fantastische nieuwe baan, onze jaarlijkse vakantie etc. Maar als we constant bezig zijn met uitkijken naar deze schaarse momenten, dan zullen we heel veel van het leven missen. Want per definitie vinden deze grote, bijzondere dingen niet zo vaak plaats. De meeste dagen daarentegen zijn eigenlijk heel normaal, er vinden geen bijzondere gebeurtenissen plaats. Daarom is het ontzettend belangrijk om ook van de kleine dingen in het leven te genieten. In dit artikel bespreken we een aantal tips om meer te genieten van kleine dingen.

Wandel meer

We zijn in ons dagelijks leven bijna altijd druk. We moeten altijd ergens heen en hebben veel werk te verzetten. Tegelijkertijd bewegen we te weinig. We zitten veel stil achter ons bureau. Regelmatig een wandeling maken is niet alleen gezond voor het lichaam maar ook voor de geest. Wanneer je wandelt dan zal je dit tot rust brengen en meer in het moment. Velen van ons hebben de neiging om constant in de toekomst of in het verleden te leven.

Geniet van kleine aankopen

Sommige mensen zijn daadwerkelijk verslaafd aan shoppen en moet en daar professionele hulp voor zoeken. In dit geval is het een pathologische verslaving soortgelijk aan een alcohol- of gokverslaving. Maar laten we eerlijk zijn we genieten er allemaal stiekem weleens van om iets moois te kopen. Denk aan een nieuwe laptop, een smartphone of misschien zelfs een nieuwe auto. Maar vaak is het plezier van deze aankoop al snel weer verdwenen en gaan we op zoek naar het volgende ding dat we willen hebben. We willen niet aanbevelen om nooit meer wat te kopen. In plaats daarvan kun je financieel slim zijn door meer te focussen op kleine aankopen. Verschillende studies hebben uitgewezen dat we hetzelfde plezier halen uit kleine, goedkope aankopen als uit grote uitgaven. Koop daarom dingen die je leuk vind maar wel betaalbaar zijn. Voor de een betekent dit haarzelf trakteren op een mooie bos bloemen, voor de ander is het een leuk videospel. Of denk aan een zelf ontworpen telefoonhoesje. Telefoonhoesjes maken kan gewoon online, bijvoorbeeld bij case24.com.

Lees weer een boek

We netflixen wat af met zijn allen. Maar een goed boek lezen is een veel diepere en ook actievere ervaring. Boeken brengen de fantasie tot leven. Je hoeft dan ook niet alleen te focussen op praktische zelfontwikkeling boeken. Fictie is ook een ontzettend positieve invloed op je geestelijk welzijn.