Het afgelopen jaar heeft iedereen natuurlijk het contact met vrienden, familie en kennissen vaak moeten missen. Feestdagen konden alleen gevoerd worden met het gezin en 1 of 2 bezoekers. Verjaardagen waren moeilijk te vieren door het maximum aantal gasten. Ook zijn sommige familieleden extra voorzichtig doordat ze binnen een risicogroep vallen. Elke feestdag ga ik meer beseffen hoe belangrijk ik mijn vrienden en familie vindt. Dit jaar is een periode Zondag 9 mei is het weer moederdag en zodoende wil ik mijn moeder dit jaar in het zonnetje zetten. Dat heeft ze na het afgelopen jaar zeker wel verdiend. In deze blog bespreek ik hoe ik mijn moeder met moederdag in het zonnetje ga zetten.

Cadeautjes

Zelf ben ik erg voorzichtig met afstand houden en zodoende ben ik ook terughoudend met het nieuwe concept van winkelen, zowel op afspraak als zonder afspraak. Zodoende probeerde ik in het afgelopen jaar mijn cadeaus vooral via het internet te bestellen en te laten bezorgen en zo heb ik dat ook met moederdag gedaan. Gelukkig kan in het huidige tijdwerk bijna alles online besteld worden. Chocola, schoenen, sieraden. Je kan het niet zo gek bedenken en er is natuurlijk wel een website om het te bestellen. Een moederdag cadeau versturen is dus vrij gemakkelijk. Zo kan je chocolade bezorgen bij je moeder of bij jou zelf als je het in een pakket wilt verwerken. Aangezien mijn moeder nog niet gevaccineerd is, spreekt zij liefst alleen in de buitenlucht af. Zodoende stuur in de cadeautjes naar haar adres. Ik laat de betreffende dag een boeket pioenrozen en een leuk kaartje aan haar thuisadres bezorgen. Verder bezorg ik ook wat moederdag chocolade.

Buitenlucht

Naast de cadeautjes wil ik die zondag natuurlijk graag met mijn moeder besteden. Daarbij willen wij natuurlijk wel een veilige afstand kunnen houden. Zodoende willen we iets in de buitenlucht gaan doen. Misschien gaan we een stukje wandelen in de buurt of gaan we een rondje fietsen langs de rivier. Ik zou een picknick voor kunnen bereiden als ze niet bij een restaurant wilt lunchen. Zelfs zou ik het liefst naar een bos of naar de Veluwe rijden, maar dan zouden we met twee auto’s moeten gaan om de afstand te behouden en dat is ook weer zoveel moeite. Ik ben blij als mijn moeder gevaccineerd is en we elkaar weer een dikke knuffel kunnen geven. Hoe gaan jullie moederdag vieren en waar kijken jullie het meeste naar uit na alle vaccinaties?