Steeds meer mensen die zich identificeren als man dragen tegenwoordig nagellak. Dit is een krachtige manier om jezelf uit te drukken en een leuke toevoeging van meer kleur in ons dagelijks leven. Toch is het zo dat het dragen van nagellak onder mannen door de samenleving niet op jongere leeftijd wordt gestimuleerd. Hierdoor weten de mannen die nagellak willen dragen aan het begin vaak niet hoe ze op de juiste manier nagellak moeten aanbrengen. In dit artikel geven we tips voor iedereen die nog geen ervaring heeft met het aanbrengen van nagellak.

Ouder dan de jaartelling

de geschiedenis van nagellak gaat in ieder geval terug tot minimaal 5000 jaar geleden. Nagellak werd namelijk al gebruikt door de oude Egyptenaren. Zij gebruikten verf gemaakt van natuurlijke materialen zoals hars en pigmenten om hun nagels te beschilderen. Nagellak weer destijds gezien als een teken van hogere sociale status en rijkdom. Ook In het oude China werd nagellak veelgebruikt en kleurrijke nagels werden geassocieerd met adel en vrouwelijke elegantie. In de moderne tijd werd nagellak commercieel verkrijgbaar In de jaren 20 van de vorige eeuw. Er werden steeds meer kleuren en texturen geintroduceerd, waardoor nagellak een noodzakelijk onderdeel van de beauty-routine van veel vrouwen werd. In de jaren 60 en 70 kwamen nagellaktrends op die we vandaag de dag nog steeds zien, zoals fluorescerende en glanzende nagellak. In de jaren 90 kwamen onder andere Franse manicures in de mode, en tegenwoordig zijn er talloze opties beschikbaar, variërend van gellak tot acrylnagels en van mat tot metallic. Nagellak is uitgegroeid tot een wereldwijde industrie, en er worden continu nieuwe producten en technieken ontwikkeld om de perfecte manicure te bereiken.

Het aanbrengen van de nagellak

Om nagellak op de perfecte manier aan te brengen zijn er enkele stappen die Je moet doorlopen. Zo is het belangrijk om ter voorbereiding de nagels goed schoon te maken en eventuele restanten van oude nagellak te verwijderen. Je kan eventueel een basis laag aanbrengen voor extra bescherming en langere houdbaarheid. Het aanbrengen van de nagels lak gebeurt doorgaans in drie dunne lagen. Laat de eerste laag volledig drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Breng de nagellak in één of twee streken aan en laat de nagellak vervolgens uitdrogen. Wanneer je ze gellak kleuren gebruikt is het belangrijk om deze te Laten drogen onder een UV of LED lamp. Tenslotte kan je er nog een final touch op aanbrengen met een top code om de nagellak te beschermen en langer te laten zitten.