Ondanks dat het echte Sinterklaas vieren voor de meesten alweer een hele tijd geleden is, is de Sintviering ook voor ons als volwassenen gewoon ontzettend leuk om te doen. Het is zo’n dag waarop je collega’s even kan bedenken en wat tijd samen door kan brengen. Toch kan het soms best lastig zijn op te verzinnen wat aankomend Sintviering leuk is om te doen. Weer die surprises of alleen gedichten dit jaar? Of toch maar weer de oude vertrouwde letter in de “schoen”? In dit blog geven je graag enkele waardevolle tips om een leuke Sintviering op touw te zetten.

Een kleinigheidje op het bureau

Vroeger toen we nog klein waren, was het altijd weer spannend om rond Sinterklaas ’s ochtends beneden te komen. Wie weet zat er namelijk wel iets in je schoen. Meestal werd je dan ook verwend met een leuk cadeautje of iets lekkers, maar vooral dat moment waarop je het zag liggen, dat was magisch. Dit magische moment kunnen we nu ook nog steeds creëren. Ook al zijn we al een paar jaar ouder. Leg op 5 december of de dagen daarvoor bij iedereen een kleinigheidje neer op zijn of haar bureau. Wanneer ze dan de volgende ochtend weer op kantoor komen worden ze ontzettend verrast. Het geeft daarnaast ook een blijk van waardering en zorgt gewoon voor een hele gezellige sfeer. De chocoladeletters doen het natuurlijk altijd goed, maar ook een cadeaubon of iets anders kleins is prima om te geven. Wil je het groots aanpakken? Dan kan je ook altijd nog voor speciale Sinterklaasgeschenken voor op het werk kijken. Dit zijn samengestelde pakketten die ontzettend leuk zijn om te geven op dit soort dagen.

Versier het kantoor

Om iedereen een beetje in de stemming te brengen, werkt er eigenlijk niks beter dan het kantoor versieren. Hang wat leuke vlaggetjes of slingers op en zet hier en daar wat bakjes met strooigoed neer. Als je het echt groot wilt aanpakken, kan je ook altijd nog een nepschoorsteen neerzetten waar mensen hun schoen bij kunnen zetten of cadeautjes in kunnen gooien tijdens de pauzes als een kleine workout. Geen tijd om strooigoed te kopen? Dan kan je er tegenwoordig ook voor kiezen om je strooigoed te bestellen. Op deze manier hoef je niet per se extra tijd eraan te besteden, maar wordt alles gewoon op kantoor geleverd.

Leuke gedichten

Wat is nou Sinterklaas zonder gedichten? Deze twee zijn eigenlijk gewoon onlosmakelijk aan elkaar verbonden en we moeten eerlijk toegeven: stiekem is dichten voor een ander ook gewoon heel leuk. In een gedichtje kan je vaak een grappige hint geven of juist klungelige acties op een leuke manier aan het licht brengen. Zorg er alleen wel voor dat je gedicht leuk blijft, ook voor je collega’s. Niemand zit te wachten op valse uithalen en steken onder water. Het is niet professioneel en ook zeer oncollegiaal. Schrijf over de ander zoals je ook wil dat anderen over jou schrijven. Dan komt het wel goed!