Houd jij ervan om zoveel mogelijk te zien en te doen tijdens je vakantie? Dan heb je vast wel eens nagedacht over een rondreis. Hieronder vind je twee bijzondere bestemmingen voor je volgende rondreis. In IJsland en Kaapverdië is enorm veel te ontdekken en te zien. Goede reis!

Een rondreis door IJsland

IJsland: het land van gletsjers, geisers en watervallen. Dit land heeft een bijna unieke natuur. die zelfs de grootste binnenmensen nog voor zich wint. Het goede nieuws is dat je al na 3 uur vliegen vanaf Amsterdam op IJslandse bodem staat! Tijdens een rondreis IJsland zul je vast en zeker de zogenaamde Gouden Driehoek aandoen. Deze bestaat uit drie plaatsen die de diversiteit van de IJslandse natuur laten zien. De eerste bestemming is Nationaal Park Þingvellir. Door dit park loopt een enorme kloof, die de grens vormt tussen twee tektonische platen. Hier ontmoeten de tektonische platen van Europa en Noord-Amerika elkaar namelijk. Naast gigantische rotsformaties, kun je hier prachtige watervallen en heldere meren bewonderen.

Dan is er als tweede Geysir, het hetebronnengebied. Dit gebied ligt vol met geisers, die eens in de zoveel minuten heet water en hete stoom naar buiten spuwen. Dit is ook de uitgelezen plek om te badderen in een mooie heetwaterbron. En dan is er nog Gullfoss: een enorme waterval van zo’n 32 meter hoog. Je kunt vanaf het bovenste punt van deze waterval toekijken hoe het water zich naar beneden stort. De Gouden Driehoek ligt niet ver van Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, en is dus ook makkelijk te bezoeken tijdens een kortere reis.

Een rondreis door Kaapverdië

Een rondreis Kaapverdie mag eigenlijk niet ontbreken op je bucketlist. De Kaapverdische eilanden zijn al langer populair voor ontspannende all-inclusive vakanties, maar er is nog veel meer te ontdekken. De Kaapverdische eilanden verschillen flink van elkaar. Het ligt er dus maar net aan waar je naar op zoek bent welke eilanden onderdeel moeten worden van je rondreis. Het eiland Sal is er echt een voor de strandliefhebber. Naast luieren op het strand en in je luxe resort is hier verder weinig te doen. Op Boa Vista kun je je uitleven in het water. Je kunt hier prachtig snorkelen en duiken tussen de koraalriffen door. Misschien kom je wel een zeeschildpad tegen; die leggen op het eiland hun eieren.

Als je benieuwd bent naar het stadsleven in Kaapverdië, kun je naar Praia op het eiland Santiago. Het prachtige oude centrum van deze stad is zelfs Unesco werelderfgoed. Verder kun je ook nog naar het vulkaaneiland Fogo, kun je genieten van muziek op São Vicente en wandel je door prachtige berglandschappen op Santa Antão.