Als je plannen hebt om Istanbul te bezoeken dan heb je waarschijnlijk vliegtickets Istanbul nodig. Deze kan je tegenwoordig heel goedkoop en eenvoudig online kopen. Istanbul is de perfecte stad voor een stedentrip vanwege de rijke cultuur en historie. Onder vele personen staat deze Turkse stad bekend als de dief van hun hart. Dit komt doordat deze stad je inpakt vanwege de veelzijdigheid en vele bezienswaardigheden. Je kan er prachtige historische monumenten terugvinden, maar tevens moderne trekpleisters. Er is altijd wel wat te doen voor jong en oud. Het is tegenwoordig de grootste stad van Turkije. In het verleden was het de hoofdstad van het Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. De naam van de stad was op dat moment Constantinopel. Doordat de stad is gelegen tussen twee continenten vind je er een geweldige mix terug tussen Europese en Aziatische invloeden. Het is een echt bruisend kruispunt tussen West en Oost.

Istanbul is geschikt voor jong en oud

Deze metropool bruist van de energie en op de prachtige architectuur raak je niet snel uitgekeken. De stad ligt aan de Bosporus en overal vind je heerlijk eten terug uit de Europese, Turkse en Aziatische keuken. Je kan er vele bazaars en moskeeën bezoeken. Op de straten vind je overal een warme en spontane sfeer terug en als je van een bruisend nachtleven houdt dan kan je je hart ophalen. De stad zelf is gebouwd op zeven heuvels, net zoals Rome. Overal zie je Aziatische en Europese invloeden terug. De skyline is een geweldige mix van moderne kantoorgebouwen, minaretten, koepels en middeleeuwse torens.

Oost en West vloeit samen

Ondanks dat overal te zien valt dat West en Oost samenvloeit zijn er wel duidelijk twee verschillende delen. Het Europese deel heeft overduidelijk een snel tempo net zoals in de westerse wereld. Je vindt er drukke straten, wegen vol auto’s, trendy nachtclubs en chique winkels terug. Daarnaast bevindt zich hier ook de meest toeristische en oudste wijk Sultanahmet zich met vele imposante bezienswaardigheden. Als je de Bosporus oversteekt dan kom je terecht in een schoner en groener gedeelte terecht. Dit rustigere gedeelte is het Aziatische deel. Hier heb je vele kunstzinnige hotels, goede restaurants, een bruisend nachtleven en een multiculturele mix van paleizen.

Vliegen naar de grootste stad van Turkije

Als je besluit om een vliegticket naar Istanbul te zoeken dan zijn er twee verschillende vliegvelden waar je uit kan kiezen. Istanbul Airport is de grootste en het meest bekend vanwege zijn vele internationale vluchten. Jaarlijks vind je hier meer dan 90 miljoen reizigers terug. Dit vliegveld bevindt zich op 35 kilometer afstand en met een taxi bereik je het centrum in 45 minuten. Daarnaast is er nog de kleinere Luchthaven Istanbul Sabiha Gökcen.