Trap lopen is heel gezond en dit doe je iedere dag. Op deze manier verbrandt je calorieën en blijf je ook nog een beetje fit. Vooral voor ouderen is dit erg belangrijk, maar kan het soms zelfs ongezond zijn. Als je zwaar overgewicht hebt, of artrose is het niet verstandig om trap te lopen. Zo kan het zijn dat je je gewrichten overbelast en dit zorgt voor meer slijtage aan je gewrichten. Vervelend, maar dit betekent dat je een traplift moet gebruiken, zodat je van de ene verdieping naar de andere kan. Een traplift wordt aangedreven door een elektromotor en vervoert je op een veilige manier. Maar hoe koop je een traplift? Wat zijn de andere mogelijkheden? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Traplift huren

Soms is het aanschaffen van een traplift noodzakelijk en onvermijdelijk. Een nieuwe traplift kost al snel duizenden euro’s en dit heeft niet iedereen zomaar liggen. Maar hoe kom je dan aan een nieuwe traplift in je woning? Gelukkig zijn er ook aanbieders waarbij het mogelijk is om een traplift te huren. Traplift huren is een handige optie en je betaald hierbij de aanbieder een maandelijks bedrag. Als er iets kapot gaat aan de traplift zoals de elektromotor, wordt deze ook snel gemaakt.

Tweedehands traplift

Traplift huren is eigenlijk alleen handig als je een traplift tijdelijk nodig hebt. Als je een traplift voor een lange tijd nodig hebt, is het verstandig om een traplift te kopen. Niet veel mensen hebben hier het geld voor en kan het handig zijn om een tweedehands traplift te kopen. Een tweedehands traplift is vaak 50% goedkoper en is daarom ook een goede oplossing. Als je de tweedehands traplift bij een betrouwbare aanbieder koopt, is er een grote kans dat deze nog goed gebruikt kan worden. Daarnaast wordt er vaak garantie geboden op de gebruikte traplift en is dit natuurlijk ook handig.

Traplift WMO

Voor de mensen die weinig budget hebben voor een traplift en toch echt een traplift nodig hebben, is het mogelijk om een subsidie te krijgen. Je kunt eenvoudig een traplift WMO vergoeding aanvragen bij de gemeente. Met deze vergoeding is het een stuk makkelijker om een traplift te kopen. Je kunt op deze manier een tweedehands traplift gratis bemachtigen en thuis gebruiken. Hier zitten wel eisen aan verbonden en op het internet kun je hier meer informatie over vinden.