Als je een dokter bent, dan willen we je allereerst eens even complimenteren. Je verricht dienstbaar werk en daar zijn we je dankbaar voor; je voegt een enorme waarde toe aan de maatschappij. Je krijgt allerlei soorten mensen over de vloer die allerlei problemen met zich meebrengen. Van jou wordt niet alleen verwacht dat je een diagnose kunt stellen, maar ook dat je de problemen oplost. Dit is een vrij zware taak en dat snappen we. Er staat veel druk op je schouders en daar komt nog meer bij; je moet een praktijk runnen. Er is hier nog meer om over na te denken en dat is lastig. Dat je dan dingen vergeet, is helemaal niet meer bewonderenswaardig. Wij willen je hier graag mee helpen en dat gaan we dan ook doen. We vertellen je in deze blog wat je nodig hebt voor je praktijk. 

Weegschaal

Allereerst een weegschaal. Het is een feit; de maatschappij als zijn geheel is nog nooit zo dik geweest. Mensen hebben massaal overgewicht en dat is niet iets om trots op te zijn. Ondanks dat iedereen zich lekker moet voelen in zijn of haar lichaam, is body positivity geen excuus voor obesitas. Je zult werk moeten verrichten om hier vanaf te komen en jij als dokter wil dat kunnen bieden. Een professionele weegschaal die van alles meet om wat te kunnen zeggen over het gewicht, maar ook over iemand zijn of haar gezondheid, is dan nodig in je praktijk. Er is ook een weegschaal met app, die kun je aan je patiënten aanraden om zo hun eigen gewicht en gezondheid te monitoren. Deze dingen kunnen allemaal zeer handig zijn om tot een goede conclusie te komen over de gezondheid van een patiënt, dus zorg ervoor dat je het hebt staan in je praktijk. 

Behandeltafel

Dan een behandeltafel – of stoel -, dit is zeer belangrijk. Als huisarts ben je er om mensen te helpen. Je moet mensen dan wel goed kunnen onderzoeken en hen kunnen behandelen. Hier is een plek voor nodig. De ruimte heb je al; je praktijk. Toch heb je meer nodig. Een behandeltafel of stoel stelt je in staat om er goed bij te kunnen en de patiënt comfortabel te laten liggen of zitten. Een stoel of tafel die je in hoogte en hoek kunt verstellen is dan ook van zeer groot belang. Investeer in een degelijke, dan kun je hier nog enkele jaren mee uit de voeten; heel fijn!