Steeds meer onlinemarketing bedrijven bieden de service linkbuilding aan. Alleen wat is een goede strategie en hoe kom je door middel van linkbuilding op nummer 1 in Google? Dit zijn vragen waar je in dit artikel een antwoord op krijgt.

Wat is linkbuilding?

Met linkbuilding zorg je ervoor dat je links naar je website krijgt. Het is belangrijk dat de pagina vanaf waar je linkt van hoge kwaliteit is. Op deze manier kan linkbuilding ervoor zorgen dat jij een stuk beter wordt gevonden in de Google zoekmachine. Staan er links naar jouw domein op websites met een lage waarde, dan zul je echter nauwelijks beter gevonden worden. Je kunt zelf je linkbuilding strategie bepalen, maar je kunt linkbuilding ook overlaten aan een digital agency. Een digital agency heeft veel ervaring en met kennis en ervaring kom je vaak het verst.

Wat kost linkbuilding?

Wat linkbuilding precies kost is bij elk bedrijf verschillend. Het ligt er maar net aan wat je doel is met linkbuilding. Wil je op nummer één komen op landelijke zoekwoorden, of ga je juist meer voor de lokale SEO? Het zijn allemaal zaken die invloed kunnen hebben op de uiteindelijke prijs. Ook zullen de prijzen per aanbieder enorm verschillen. Laat je linkbuilding over aan een freelancer dan ben je vaak veel goedkoper uit dan wanneer je met een bureau gaat werken. Een bureau heeft namelijk veel meer kosten dan een freelancer. Bij een bureau heeft men echter verschillende specialisten in dienst die verstand van zaken hebben. 

Je eigen linkbuilding strategie bepalen?

Je kunt je eigen linkbuilding strategie makkelijk bepalen. Je moet dan wel goed weten hoe je eigen website ervoor staat. Ook moet je weten op welke zoekwoorden je de focus moet leggen. Er zijn verschillende tools waarmee je dit kunt controleren. Dit kun je ook laten controleren door een digital agency. Daar zitten meestal wel kosten aan verbonden.

Conclusie

Of je nu een groot of klein budget hebt, linkbuilding kan zeer interessant zijn. Als je een kleiner budget hebt, is het belangrijk om de focus op zoekwoorden met minder concurrentie te leggen. Belangrijk is wel dat je een goed beeld hebt van wat er mogelijk is met jouw budget. De linkbuilding strategie moet ook goed op jouw budget aansluiten. Het is ook geen slecht idee om linkbuilding uit te besteden aan een bedrijf met voldoende ervaring. Zo is de kans op een succesvolle aanpak vaak veel groter.