Rechten is in verschillende steden door heel Nederland een erg populaire studie. Sommigen doen het omdat ze elke avond voor het slapen gaan het wetboek lezen, anderen studeren het omdat ze eigenlijk niet zo goed wisten wat ze anders wilden doen. Tijdens de studie rechten moet je echter na een aantal jaar de keuze maken welke kant je op wilt. Maar wat voor soort advocaten heb je nou eigenlijk allemaal? Hieronder leggen we een aantal soorten uit zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Strafrechtadvocaat

Als strafrechtadvocaat help je mensen die verdacht worden van een misdrijf of overtreding. je bent bijvoorbeeld een steun bij het politieverhoor, wat betekent dat je op dit moment vragen mag stellen of opmerkingen mag maken. Wanneer de politie gericht iets aan de verdachte vraagt, mag je hier als strafrechtadvocaat echter niet op antwoorden. De belangrijkste taak van een strafrecht advocaat is natuurlijk het beoordelen van het bewijs wat tegen de verdachte wordt gebruikt en kijken of dit te weerleggen valt met strafvermindering als doel.

Familierecht advocaat

Een familierecht advocaat houdt zich bezig met alle wetten die gelden bij zaken als alimentatie, voogdij, uithuisplaatsingen, echtscheidingen en alles wat hiermee te maken heeft. Het is de taak van de familierecht advocaat om zulke zaken in juiste banen te leiden en met beide partijen tot een juiste oplossing te komen.

Letselschade advocaat

Je kunt als advocaat ook bij een letselschade bureau werken. Je kan bijvoorbeeld letselschade advocaat Eindhoven. Wanneer het slachtoffer van een ongeluk materiele of immateriële klachten heeft, kan er een schadevergoeding geëist worden van de aansprakelijke. Een letselschade advocaat helpt in dit geval met het verhalen van de schadevergoeding.

Arbeidsrecht advocaat

Een arbeidsrecht advocaat houdt zich, zoals de naam natuurlijk al zegt, bezig met het arbeidsrecht. Bij bijvoorbeeld ontslagprocedures, reorganisatie of het opstellen van arbeidsovereenkomsten komt een arbeidsrecht advocaat goed van pas. Deze kan dit alles in de juiste banen leiden en heeft een adviserende rol. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Bestuursrecht advocaat

Een bestuursrecht advocaat is net weer wat anders. Deze houdt zich namelijk bezig met zaken aangaande besluiten van de overheid. Wanneer je een probleem hebt met een beslissing van de overheid, kan een bestuursrecht advocaat je advies geven over hoe je hier tegenin kan gaan. Zaken waar je hierbij aan kunt denken zijn een afwijzing van een uitkering of het niet verlenen van een bepaalde vergunning.