De cryptomarkt bestaat ruim 10 jaar en in deze periode zijn er duizenden altcoins de revue gepasseerd. Vele crypto coins hebben hoge noteringen in de cryptocurrency ranglijst neer kunnen zetten, maar zijn vandaag de dag van het toneel verdwenen. Zo stonden Namecoin en Megacoin in 2013 in de top 10 cryptocurrency’s van dat moment, net als PayCoin, Augur en Luna in de jaren daarna.

Altcoins zijn meestal beginnende bedrijven die grootse plannen hebben. Echter, niet elk crypto project kan alle plannen waarmaken. Soms zijn er problemen binnen de organisatie of zijn er simpelweg betere alternatieven op de markt. In een bear market zakken deze projecten steeds verder weg. Om succesvol te investeren in crypto is het belangrijk dat een crypto project bestaansrecht heeft. Maar voor welke altcoins geldt dat op dit moment?

Ripple (XRP)

Ripple is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van blockchaintechnologie voor betalingen en financiële diensten. Dankzij de technologie van Ripple is om het mogelijk om sneller, goedkoper en efficiënter geld te versturen. Met name grote transacties naar het buitenland kunnen bij fiat valuta enorm lang duren, maar Ripple lost dit op. Dat veel mensen hier blij mee is te zien aan de koers ripple van de afgelopen jaren, die enorm volatiel is geweest. 

Ripple gebruikt een eigen blockchaintechnologie genaamd XRP Ledger, die is ontworpen om snel en efficiënt te zijn bij het verwerken van betalingen. XRP is ook de naam van de cryptocurrency die wordt gebruikt op het XRP Ledger. In tegenstelling tot Bitcoin, dat gebruikmaakt van het proof-of-work mechanisme om transacties te bevestigen, verwerkt XRP de transacties via de XRP Ledger.

Avalanche (AVAX)

Avalanche is een gedecentraliseerd technologieplatform dat is ontworpen om snel, veilig en efficiënt te opereren. Het platform is gebouwd op een nieuw type blockchaintechnologie, dat is ontworpen om snel transacties te kunnen schalen en om transacties te kunnen verwerken met lagere transactiekosten dan andere blockchain netwerken. Deze lage kosten worden betaald met AVAX, de coin van Avalanche, en maakt het voor investeerders en ontwikkelaars aantrekkelijker om Avalanche te gebruiken.

Avalanche biedt een aantal verschillende producten en diensten aan, waaronder een gedecentraliseerd financieel platform, een digitale beurs en een platform voor het uitgeven van digitale activa. Het platform is ook ontworpen om te kunnen worden gebruikt voor het uitvoeren van slimme contracten en het uitgeven van stablecoins. In tegenstelling tot Ripple, is Avalanche gedecentraliseerd en wordt het niet beheerd door één centrale partij. In plaats daarvan wordt het beheerd door een netwerk van validators die werken om transacties te bevestigen en op deze manier het netwerk kunnen beveiligen.