Een scooter kopen is een grote investering. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar wat voor soort scooter je zoekt, voordat je er een koopt. Ben je op zoek naar een retro scooter, een vespa scooter of een elektrische scooter? Of ben je benieuwd naar een brommobiel? Wat is eigenlijk het verschil tussen de verschillende scooters? In dit blog lees je daar meer over.

Brommer

Een brommer (of bromscooter) heeft een constructiesnelheid van 45 kilometer per uur. Daarom moet je tijdens het rijden op een brommer verplicht een helm dragen. Er zijn verschillende soorten brommers waaruit je kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor verschillende merken, zoals AGM, Vespa, Honda en nog veel meer. Vaak zijn de Europeaanse en Japanse merken van betere kwaliteit, dus die gaan een stukje langer mee. Ben je op zoek naar een goedkopere scooter? Dan kun je ook kiezen voor een Chinees scootermerk, zoals AGM of BTC.

Elektrische scooter

Elektrische scooters zijn superhandig wanneer je niet hele grote afstanden moet afleggen op een dag. Ze zijn namelijk goedkoper om op te rijden dan bij een scooter met een brandstofmotor. Bovendien zijn ze milieuvriendelijker door de elektrische motor. Het opladen van een elektrische scooter duurt wel langer dan bij een bromscooter, waarbij je rijdt op een brandstofmotor. Je kunt met een elektrische scooter ongeveer 100 kilometer afleggen wanneer je een volle accu hebt. Het is dus belangrijk om uit te rekenen hoever je gaat rijden voordat je ergens naartoe gaat. Zoek je dus een scooter waar je dagelijks korte afstanden mee gaat afleggen? Dan is de elektrische scooter wellicht een goede optie voor jou.

Scootmobiel

Een scootmobiel is ook wel bekend als gehandicaptenvoertuig, maar eigenlijk kan iedereen die dat wil het voertuig kopen en gebruiken. Een scootmobiel is erg comfortabel en makkelijk te gebruiken. Het voertuig kan 20 kilometer per uur en je hoeft geen rijbewijs te hebben om hem te besturen. Wel moet je minstens 16 jaar zijn en mag je ermee rijden op het voetpad of fietspad.

Brommobiel

Wanneer je op zoek bent naar een groter en comfortabeler voertuig, kun je kiezen voor een brommobiel (wordt ook wel een microcar genoemd). Brommobielen kunnen 45 kilometer per uur en zijn geschikt om twee personen te vervoeren. Ook voor dit voertuig heb je geen rijbewijs nodig, maar moet je wel 16 jaar zijn om hem te mogen besturen. Zoek je dus een voertuig die niet zo groot is als een normale auto, maar wel zo comfortabel is? Dan is de brommobiel misschien wel iets voor jou.