Hoe word jij een expert gever van cadeaus, of het nu een jubileumcadeau voor je geliefde partner is, of dat je indruk wil maken met het gaafste cadeau in de ruimte voor je kleine nichtje; wij gaan je helpen met het worden van een échte cadeau-expert. Van kartonnen kokers om posters veilig in te pakken (niks is erger dan een gekreukte posters als het om cadeaus gaat), en kraftpapier om het helemaal mee af te maken. Laten we snel kijken naar alles cadeau!

 

Persoonlijke dingen

 

Een cadeau is een persoonlijk iets. Het begint niet met het mooiste inpakpapier of zelfs de leukste, meest persoonlijke kaart; het begint met de moeite die je in een cadeau stopt. Het is een mythe dat een cadeau groots of duur moet zijn om iets voor iemand te betekenen. De beste cadeaus kosten soms geen geld! Het geven van een écht goed cadeau, eentje waar iemand het nog jaren over heeft, is eentje die hen het gevoel geeft dat je hen (1) kent als mens en (2) dat je moeite erin wil steken om hen blij te maken. Dat is het echte idee van een cadeau; niet om iemand onder de indruk te laten zijn of om de blits te maken op een feestje, maar om de persoon aan wie je het cadeau geeft, écht te laten zien dat je om hen geeft. Er bestaan prachtige handgemaakte cadeaus, bijvoorbeeld; niet per se prachtig om wat ze zijn, maar omdat iemand de moeite, de tijd en de liefde erin heeft gestopt die je alleen gebruikt voor iemand waar je om geeft. Denk aan de mooiste cadeaus die jij zelf ooit hebt ontvangen: waren het de dure keukenapparaten die je bijbleven, of dat ene boek wat je nergens kon vinden, dat iemand voor je heeft opgezocht en in een obscure boekhandel in een klein dorpje heeft opgehaald? Cadeaus zijn een vertaling van hoe goed je iemand kent en hoeveel moeite je erin wil stoppen. Tijd, geld, aandacht, liefde; je hoeft ze zeker niet allemaal te gebruiken, als je er maar één of twee in stopt. 

 

Ingepakt

 

Een goede inpak-job maakt het helemaal af. Je hoeft hierbij niet per se rekening te houden met wie de persoon is; je kan juist ook voor iets ironisch gaan. Ook hierbij is het vooral belangrijk dat iets eruitziet alsof je er liefde in hebt gestoken. Kraftpapier gebruiken voor een extra coole look, en kartonnen kokers om posters te beschermen, etc. Een mooi cadeau verdient goed ingepakt te worden. 

 

Het geheim voor het geven van de de beste cadeaus? Aandacht en liefde. Simpel, toch?