Tijdens warme dagen in de zomer is het niet prettig als de temperatuur in huis te erg stijgt. om dit te voorkomen zijn er diverse stappen die je kunt ondernemen. De ene oplossing is eenvoudiger dan de ander. Echter, tijdens extreem warme dagen doe je er het liefst alles aan om het hoofd binnen koel te kunnen houden.

Houd overdag alles dicht

Als je het huis koel wilt houden kun je er het beste voor kiezen om tijdens de hitte alles dicht te houden. Zet de ramen niet open en houd de gordijnen dicht. Op die manier houd je zoveel mogelijk warmte buiten de deur. Daarnaast is het ook niet handig om apparaten in huis aan te zetten die warm worden. Ook deze apparaten dragen bij aan een temperatuurstijging in huis. 

Zet in de avond pas de ramen weer open

In de avond neemt de temperatuur af. Zorg er daarom voor dat je pas in de avond het raam openzet. Op die manier komt er frisse lucht binnen en koelt de temperatuur binnenshuis ook af. Daarnaast zorg je er ook voor dat de lucht wordt ververst. De muffe geuren verdwijnen uit huis en de frisse lucht neemt daar de plaats voor in.

Plaats screens

Een andere manier om de warmte buiten de deur te houden, is door screens aan te schaffen. Een screendoek is een zonwering die naast dat het doeltreffend is, ook wat toevoegt aan de look van het huis. Wel is het daarvoor van belang dat je de juiste screens aanschaft. Screens heb je namelijk in verschillende varianten. Onder andere de kleur speelt hier een belangrijke rol in. Donkere kleuren zijn over het algemeen beter doordat ze de warmte buiten de deur houden. Daarnaast zien donkere screens er minder snel vies uit.

Koop een airco

Als het ondanks de getroffen maatregelen alsnog te warm is in huis, dan kun je er ook voor kiezen om een ventilator en/of een airco aan te schaffen. Het nadeel van een ventilator is dat het enkel de lucht verplaatst. De temperatuur in huis wordt dus niet koeler als je gebruik maakt van een ventilator. Wel zorgt de stromende lucht ervoor dat je het zelf minder warm krijgt.

Indien je het huis echt af wilt koelen, kun je ervoor kiezen om een airco te monteren. Houd er bij de aanschaf van airco rekening mee dat ze geschikt zijn voor een ruimte van een bepaalde oppervlakte. Neem dit voordat je er een aanschaft mee in de uiteindelijke keuze die je maakt.